Общи Условия

Настоящите Общи Условия се отнасят за сайта и електронния магазина www.chantimanti.bg, както и неговата търговска марка Чантиманти. Те са собственост на:

Спейсли ООД
ЕИК: 205256411
ДДС: BG205256411
Седалище и адрес на управление: Славянска 36, 4000, Пловдив, България
МОЛ: Евелин Петкова
Лице за контакти: Евелин Петкова
Телефон: 0898 60 10 90
E-mail: [email protected]
Уебсайт: www.chantimanti.bg

Настоящите Условия целят да уредят взаимоотношенията между нас – търговецът, и вас – нашите клиенти. Те се базират на Закона за Електронната Търговия, Закона за Защита на Потребителите и други релевантни нормативни регламенти.

В долната част на сайта ни можете също така да намерите линкове към Политика за Поверителност и Лични Данни и към Политика за Бисквитките ни. Молим ви да се запознаете и с двата документа като част от нашите условия.

Няколко термина на кратко:

Продавач – това сме ние, Спейсли ООД, и нашият електронен магазин www.chantimanti.bg, както и неговата търговска марка ЧантиМанти.

Потребител – е всеки, които посещава електронният ни магазин, не зависимо дали е регистриран с профил в него.

Клиент – е всеки наш потребител, който закупи стока от нас чрез нашият онлайн магазин.

Електронен Магазин– сайт, през който можете да закупите стока онлайн, в случая www.chantimanti.bg.

Поръчка – всяка завършена поръчка, т.е. закупена стока от нашия онлайн магазин, за която ние изпращаме е-мейл за потвърждение и изпращаме на клиента по куриер.

Договор за Продажба от Разстояние – това е всеки договор между вас като клиент и нас като продавач, тъй като цялата операция се извършва онлайн и ние не влизаме във физически контакт. Запознаването ви със нашите условия и политики, и покупката ви от нас се считат за договор за продажба от разстояние.

1. Лични Данни

Можете да се запознаете с нашата Политика за Поверителност и Лични Данни тук и нашата Политика за Бисквитките тук.

2. Артикули

Тъй като сме на ясно, че клиентите ни не могат да видят стоката ни на живо, ние сме се постарали в профила на всеки артикул, да опишем подробно основните му характеристики и да предоставим снимки.

3. Цени и поръчки

Цените в нашият електронен магазин са посочени в лева и с включено ДДС. Цената на стоките към момента на поръчката е крайна и не подлежи на промяна.

При поръчка, ако сте оставили е-мейл за връзка, вие ще получите е-мейл потвърждаващ поръчката ви. В него ще бъде посочена стоката, цената на артикула и доставката плюс крайната цена, която сте платили или ще платите при доставката.

Всеки артикул, който закупите от нас представлява отделен договор за покупко-продажба, съответно правата ви на потребител могат да бъдат упражнени поотделно за всеки артикул.

4. Доставки и плащания

За момента извършваме доставки само на територията на България със Спиди. В почти всички случай изпращаме пратките на следващия работен ден.

В случай на това, че ние не можем да изпълним поръчката поради това, че не нямаме наличност от поръчаните стоки, ние ще ви уведомим възможно най-бързо.

Запазваме правото си да изпратим всички артикули закупени от вас с една и съща поръчка в една и съща пратка.

При посочване на неверни данни за кореспонденция и доставка, ние не сме обвързани със задължение за изпълнение на поръчката. Въпреки това, ние ще направим всичко възможено да ви намерим по е-мейл, ако телефонът ви е сгрешен.

За повече детайли прочетете специалната секция на сайта ни Доставки и Плащания.

5. Рекламация и Връщания

Тъй като искаме всички наши клиенти да поръчват от нас спокойно и без притеснения, всички пратки, които изпращаме са с опция Преглед Преди Плащане плюс Безплатно Връщане, ако откажете пратката след Преглед в офиса на Спиди или пред куриера на адрес.

Разбира се, допълнително към това, всеки клиент има право да върне стоката и след като веднъж е платил за нея, в рамките на 14 дни от датата на получаване, без да посочва причина.

Единствените ни изисквания са: продуктът  да е неразопакован, неизползван и в първоначалния си вид. Връщането трябва да бъде извършено по същия метод, по който е била извършена първоначалната доставка. Всички разходи по връщането в този случай се заплащат от клиента.

След получаване на стоката обратно, ние ще ви въстановим парите за самия продукт по банков път. Ако нямате банкова сметка и това не е опция за вас, моля свържете се с нас, за да намерим решение на проблема 🙂

При несъответствие или повреда на стоката вие имате право да върнете продуктите, които сте закупили от нас и да получите парите си обратно.

Ще ви помолим, ако мислите че има нещо нередно с продукта ви, да се свържете с нас, за да можем да преценим ситуацията и да ви кажем следващите стъпки, които да предприемете. Можете да изберете да ви върнем парите, или да предпочетете да не ви връщаме парите за продукта, а да ви изпратим същия артикул, но без дефекти.

6. Разрешаване на спорове

При възникването на спор между нас и наш клиент, ние винаги ще се стараем да разрешим проблема по най-коректен и бърз начин. Свържете се с нас 😊

При спор, който не може да бъде решен съвместно нашия онлайн магазин, можете да използвате сайта ОРС. Можете също да се обърнете към компетентните органи.

7. Промени в Политиката

От време на време е възможно да правим промени по настоящите Общи Условия, и запазваме това си право. Всички промени ще бъдат публикувани на сайта ни.

Последното обновление на тези условия е направено на 13.09.2019.

Радваме се, че сте успели да стигнете до края на нашите условия, тъй като сме наясно, че не е от най-вълнуващите четива. Искаме да ви уверим, че се отнасяме към клиентите ни така както бихме искали да се отнасят с нас когато ние самите сме клиенти – с уважение, търпение и с любезност. Ако имате въпроси към нас или има нещо, което ви притеснява и спира от това да поръчате, не се колебайте да се свържете с нас 😊 Ще се опитаме да помогнем с каквото можем.