Политика за Поверителност и Защита на Личните Данни

Информация относно дружеството, което обработва данните ви:

Спейсли ООД
ЕИК: 205256411
ДДС: BG205256411
Седалище и адрес на управление: Славянска 36, 4000, Пловдив, България
МОЛ: Евелин Петкова
Лице за контакти: Евелин Петкова
Телефон: 0898 60 10 90
E-mail: [email protected]
Уебсайт: www.chantimanti.bg

Информация относно компетентния надзорен орган за защита на личните данни:

Комисия за защита на личните данни
Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон: 02 915 3 518
Интернет страница: www.cpdp.bg

Настоящата Политика важи за уебсайта и услугите на ChantiManti.bg и има за цел да разясни как използваме всички лични данни, които ни предоставяте при посещение и поръчка на сайта ни, чрез е-мейл, съобщение (Фейсбук, СМС, Вайбър и други), телефон или по друг начин приет от двете страни.

При възникнали въпроси относно лични данни или настоящата Политика, можете да се свържете с нас на 0898 601090 или на е-мейл [email protected], като в заглавието напишете DATA REQUEST.

На този е-мейл можете да се свържете с нас и ако искате да изтрием информацията за вас (правото да бъдеш забравен), ако искате да промените грешно въведена информация или да ви изпратим всичката информация, която имаме събрана за вас.

Стремим се да отговаряме възможно най-бързо и в срок упоменат в закона.

Спейсли е администратор на лични данни по смисъла на чл.4, § 7 от Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент.

Основание за Събиране, Обработване и Съхраняване на Лични Данни

Спейсли събира и обработва вашите данни на основание чл. 6, ал. 1, Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR), и по-конкретно поради: изрично получено съгласие от вас като клиент; в изпълнение на задълженията ни по договор с вас; с идеята за спазване на законово задължение, което се прилага спрямо нас; и за целите на легитимните интереси на Спейсли или на трета страна.

  • Ние полагаме всички усилия в границите на разумното, да обработваме вашите данни добросъвестно, прозрачно и законосъобразно.
  • Ние полагаме усилия да обработваме само данни, които са нужни за нормалното и безпроблемно протичане на процеса на разглеждане на сайта ни и поръчката през него.
  • Ограничаваме до минимум периода, за който държим личните ви данни спрямо различните законови изисквания.
  • Съхраняваме данните ви по сигурен начин.

Видове Данни и Тяхната Цел

Спейсли ООД обработва и събира данни като име и фамилия, адрес за доставка, телефон, е-мейл, продуктови предпочитания. В по-специални случай, ако примерно вие решите да упражните правата си упоменати в Регламента за личните данни, ще изискаме от вас допълнителна информация като ЕГН и адрес за кореспонденция.

Ние също така обработваме и събираме данни когато вие се регистрирате или ползвате сайта ни; поддържате профил в него; контактувате с нас писмено, лице в лице или по телефона.

Данните, които събираме са с няколко цели:

  • Използването и посещаването на сайта ни и предоставянето на пълна функционалност при неговото ползване;
  • идентифициране на клиент при продажбата на продукт и съответно осъществяването на доставката до клиента;
  • разрешаването на проблеми при връщания/рекламации и при нужда да разрешим оплаквания получени от клиенти;
  • поддържане на вашия профил;
  • маркетингова дейност;
  • статистически цели;
  • счетоводни нужди включително и за изпълнение на нашите задължения към НАП и други държавни и общински органи;
  • при упражняване на права по Регламента от страна на клиента и при поддържането на регистър на нарушенията във връзка със споменатия регламент.

Имена, електронна поща, адрес, телефон, предпочитания за продукт: се събират с цел да осъществим връзка с вас; да приемем пръчката ви и да изпратим потвърждение или друга информация свързана с магазина ни; да ви регистрираме като потребител; и в редките случай, в които има проблем с поръчката ви, които трябва да разрешим (рекламация, връщане и/или замяна. Тези данни се събират на основание преддоговорни отношения, сключване и изпълнение на договор – чл. 6, § 1, от Регламента.

Имена, ЕГН, адрес за кореспонденция и друга информация изисквана от закона:се събират в случайте, когато упражнявате правата си обяснени в Регламента за Личните Данни и при поддържането на регистър от наша страна на нарушенията във връзка с Регламента. Тези данни се събират на основание Законово задължение – чл. 6, § 1.

Ние не събираме данни за пол, етнос, сексуална ориентация, политическа или религиозна принадлежност. Спейсли ООД не извършва автоматизирано вземане на решения с данните ви.

За Какъв Срок Съхраняваме Данните

Ние съхраняваме данните ви за срок не по-дълъг от необходимия. Това е различно за различните видове данни. Някой, като например данните от извършена поръчка се съхраняват за срок от 10 години поради данъчни и счетоводни изисквания. Други като някой тракери и бисквитки могат да изчезнат и след няколко дни или дори при затваряне на браузъра ви. Прочетете повече за бисквитките и тракерите, които ползваме в нашата Политика за Ползване на Бисквитки .

Предоставяне на Данни на Трети Страни

По някога може да се наложи част от данните ви, в определени случай, да бъдат предоставени на трети страни, с който Спейсли има договорни отношения като: доставчици на куриерски услуги, счетоводители и счетоводни кантори, юристи. Може също така да се наложи да предоставим данни за продажбите ни при данъчни проверки или при получени съдебни призовки.

Ние сме направили всичко по силите си да се уверим, че съответните трети страни проявяват същото внимание и законосъобразност при обработката на личните данни на нашите клиенти.

Сигурност

Ние полагаме разумни грижи за сигурността на нашият сайт и информацията, в това число личните ви данни, която той събира.

Всички наши сайтове имат SSL сертификат, което значи че всичката информация, която бива въведена в сайта ни (включително лични данни и информация за плащания), е защитена чрез криптиране. Използваме защитни стени (firewalls), контрол на достъпа, разделяне на услуги, криптиране и силни пароли, които спомагат за запазването на надеждността на сигурността, наред с другите мерки.

Плащанията ни се обработват от трети страни като PayPal или с наложен платеж. На практика това означава, че вашите плащания не минават през нас, а се предават сигурно на доставчици, които специализират в плащания. Смятаме, че това е един от най-добрите начини за защита на вашите данни.

Нашите усилия да запазим вашата информация сигурна са разбира се едната страна на монетата. За това бихме искали да помолим всички наши клиенти да прилагат практики за сигурност като: да не споделяте пароли и данни за вход с други хора, да внимавате при ползването на непроверени публични източници на безжичен интернет и други ежедневни мерки за сигурност.

Връзки към Други Сайтове

В зависимост от избраният метод на плащане по някога вие може да бъдете пренасочени към съответния портал за извършване на плащания като PayPal. Тези сайтове имат собствена Политика на Поверителност, с която е добре да се запознаете. Ние не носим отговорност за трети страни.

Съгласие за Маркетингови Съобщения

Когато се регистрирате за нашите услуги, ние ви даваме възможност да се съгласите да получавате маркетингови съобщения от нас, така че от време на време да ви изпращаме информация за продукти и услуги, от които са ви интересни. Ако сте се съгласили да получавате маркетингова комуникация и искате да се откажете, може да кликнете върху бутона за отписване в имейлите, които ще ви изпратим или да ни изпратите имейл с молба да прекратим пращането на бюлетини.

Имайте предвид, че ние ползваме трети страни като МейлЧимп, при доставката на информационните ни бюлетини.

Вашите Права

В съответствие със закона, вие имате следните права, които не са абсолютни, а следват определени правила:

  • Право на достъп до данните ви;
  • Право на коригиране на неточни данни;
  • Правото да бъдете забравени т.е. данните ви да бъдат изтрити;
  • Право на ограничаване на обработването;
  • Право на преносимост на данните;
  • Право на възражение срещу обработването.

Ако искате да упражните някое от гореизброените си права, можете да направите това в рамките на закона, и по някои от следните начини: по е-мейл на посочения ни е-мейл за контакти или с заявление изпратено до посочения ни адрес. В случайте на изпращане по е-мейл, съгласно закона, трябва да се подпишете с валиден електронен подпис, а в случайте на изпращане по пощата, заявлението ви трябва да е подписано и нотариално заверено, за да можем да установим самоличността ви по безспорен начин.
В е-мейла или писмото ви молим да включите – трите си имена, ЕГН, адрес, предпочитана форма за контакт и описание на проблема ви, придружено от кратко описание на предпочитани действия от ваша страна, които ние да предприеме.

Междувременно, разбира се, вие имате право и да се обърнете към компетентните органи като Комисията за Защита на Личните Данни.

Промени в Политиката

От време на време е възможно да правим промени по настоящата Политика и запазваме това си право. Въпреки това, ако има промени в начина, по който използваме личните ви данни, ние ще ви уведомим като публикуваме промените на сайта ни и изрично потърсим вашето съгласие.

Последното обновление на тази Политика е направено на 17.01.2019.

Радваме се, че сте успели да стигнете до края на нашата Политика, тъй като сме наясно, че не е от най-вълнуващите четива. Искаме да ви уверим, че се отнасяме към личните ви данни така както бихме искали други да се отнасят с тях. Ако имате въпроси към нас или има нещо, което ви притеснява и спира от това да поръчате, не се колебайте да се свържете с нас 😊 Ще се опитаме да помогнем с каквото можем.